GULERODS BOLLER med Samsø Mel

Skøn sprød skorpe
til ca. 10 stk. boller

oekologisk-mel-gulerodsboller-opskrift

Opskrift:
– 50 g gær
– 2 1/2 dl mælk
– 1 æg
– 1/2 dl olie
– 300 g sigtet ølandshvede
– 200 g fuldkorns – ølandshvede
– 18 g sukker
– 5 g salt (let toppet teske)
– 75 g revet gulerod
– 25 g solsikkekerner

  • 1. Blandes sammen og hvile tildækket 30 min.
  • 2. Form 10 boller og lad dem efterhæve 15 min.
  • 3. Pensles med mælk
  • 4. Bages ved 180 g, ca 16 min.

Bagetip:
Tilsæt saft fra en hel citron per kilo mel. C-vitamin i dejen giver en stabil og god hævning.

“Jeg kunne aldrig drømme om at bage med andet end Samsø Mel!”

Susanne Øster Sørensen