PIZZABUNDE med Samsø Mel

Pivlækre tynde pizzabunde, 2 stk.
Lav dejen på kun 5 min

Opskrift:
– 10g gær
– 3,50 dl fingervarmt vand
– 2 strøgne tsk salt


Rør til blandingen er opløst og tilsæt:

– 400 g Samsø Mel Ølandshvede – sigtet eller fuldkorn eller halvt af hver

 

  • 1. Hæver ved stuetemperatur til dobbelt str.
    Tip: lav dejen om morgenen, så er den klar til når der skal laves aftensmad
  • 2. Del dejen i to på meldrysset bord, brug rigeligt, vend forsigtigt dejen til den bliver rund og lad hvile under plastik i en halv time.
  • 3. prik dejen flad med fingrene, tag den op på hænderne og træk den lidt større. Læg dej på bagepapir med overside nedad og kom lidt fyld på.

Bagning:

Ovnplade:
nederste rille 275 gr. 2-4 min. (tynd pizza)
Hvis bunden er lidt tyk bages længere.

Pizzasten:

Opvarm sten 1 time v 275 gr., bag i ca 10 min. Tom sten genopvarmes i 10 min før ny pizza bages.

Tip: Har du to sten, kan du varme den ene mens den anden bager.

“Jeg kunne aldrig drømme om at bage med andet end Samsø Mel!”

Susanne Øster Sørensen